Nedenfor finder du en beskrivelse af de 3 Workshops.
Husk at prioritere dem alle!
Faculty Development (uddannelse af dem, der uddanner andre):
Facilitatorer: Lena Taasti og Ulrik Dyrbye Hansen
Arbejdsspørgsmål: Hvad er status på Faculty Development (FD) i Videreuddannelsesregion Øst? Hvad er god kvalitet, og hvordan måler man det?
Det Regionale Råd har nedsat en arbejdsgruppe, der har til formål at løfte kvaliteten indenfor FD.
I workshoppen skal deltagerne give indspark til arbejdsgruppens videre arbejde. Deltagerne skal identificere relevante indikatorer, der viser status på kvaliteten af FD på hospital- og afdelingsniveau.
Det kan fx være: vejlederkurser, fælles vejledermøder og/eller funktionsbeskrivelser. Indikatorerne skal også bruges til den fremadrettede kvalitetsmonitorering i Videreuddannelsesregion Øst.
Workshoppen har desuden til formål at kvalificere en liste over mulige spørgsmål, som skal anvendes i en survey i forår/sommer 2025.
Uddannelsesråd:
Facilitatorer: Lene Spanager, Lise Thamsborg og Tobias Kongstad-Hansen
Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan vi løfte kvaliteten af arbejdet i de specialespecifikke uddannelsesråd?
Formål, opgaver og sammensætning af de specialespecifikke uddannelsesråd er beskrevet i kommissorium for uddannelsesråd. Aktuelt arbejdes der meget forskelligt i uddannelsesrådene på tværs af specialer.
I workshoppen skal deltagerne identificere og beskrive de vigtigste opgaver for uddannelsesrådene i forhold til at sikre kvalitet i den lægelige videreuddannelse (LVU), herunder hvordan uddannelsesrådene kan arbejde mere ens og systematisk for at sikre en højere kvalitet i understøttelsen af LVU og synergi med Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse. Det kan fx være: standardisering af uddannelsesprogrammer og opfølgning på evalueringer og inspektorbesøg.
Deltagerne skal udarbejde en skabelon for årshjul, der sikrer en systematisk tilgang til uddannelsesrådets opgaver og mødeafholdelse.
PKL-besøg:
Facilitatorer: Rikke Borre og Kristine Lundsgaard
Arbejdsspørgsmål: Hvad skal et PKL-besøg indeholde og hvordan bidrager de til monitorering og løft af uddannelseskvaliteten?
De postgraduate kliniske lektorer skal besøge de uddannelsesgivende afdelinger inden for et interval defineret af specialets størrelse. PKL-gruppen har i efteråret arbejdet på en ’pixiebog’ for PKL-funktionen, hvor der er behov for at folde beskrivelsen af PKL-besøg mere ud.
I workshoppen skal deltagerne arbejde med anbefalinger til det gode PKL-besøg fx planlægning, anvendt metode og ønsket effekt.
Deltagerne skal udarbejde et udkast til en drejebog for PKL-besøg, herunder beskrivelse af formål, afrapportering og opfølgning.